İnce Bilekli Erkekler İçin Saat Seçim Rehberi

02-02-2024 15:14
İnce Bilekli Erkekler İçin Saat Seçim Rehberi
Büyük ölçülerde üretilen kol saatlerinin popülaritesi artması ile birlikte kişilerin bileklerine uyan doğru boyutta saatleri bulmaları zorlaşıyor. Bu yazıda, ince bilekli erkeklerin mükemmel boyutlu saati nasıl bulacaklarına odaklanacağız.

Bir saat satın almak, herhangi bir kıyafet satın almaya benzer. Eğer size uymuyorsa, vücudunuzun geri kalanı ile orantısız bir görüntü oluşturacaktır. 

Ne yazık ki son zamanlardaki moda trendleri ünlü markaların saat tasarımcılarının çok büyük ve oldukça küçük boyutlarda saat tasarımı yapmalarına neden olmaktadır. Vücudu ile orantısız büyüklükte saat takan zayıf bir kişi, saatin uyumsuz olduğunun farkında olmayabilir ama zarif bir takım elbise ile gece davetinin en çok konuşulacak kişisi olmak isterken saatinin büyüklüğü hakkında konuşulması bu isteğine gölge düşmesine neden olacaktır.

Her şeyden önce saat, zamanı söyleyen bir cihaz olmasının yanında kıyafetlerinizi tamamlayan en şık aksesuarınızdır. Çoğu aksesuar gibi zarif ve sade kalması sizin ve kıyafetlerinizle tam uyumlu olmasını sağlar. Nasıl iri zincir veya abartılı aksesuarlar kullanmak sizi olduğunuzdan daha iyi göstermeyecekse, büyük ölçülü saatler takmak görünüşünüzü tamamlamak yerine daha kötü olmasına sebep olacaktır.

Bunları okurken bileğinizin gerçekten ince olup olmadığı hakkında aklınızda soru oluşabilir. Gerçek şu ki bileklerin küçük olmasının boy veya kilo ile ilgisi bulunmamaktadır. 17 cm ve daha küçük bilek çevresi olan kişiler için küçük bilekli diyebiliriz. Bileğiniz bu ölçüden büyük olmasına rağmen siz kendi bileğinizin küçük olduğunu düşünüyorsanız bu kılavuzda bulunan önerilerimizi kendiniz için uygulayabilirsiniz.

Öncelikle bileğinizin boyunu ölçerek işe başlayabiliriz. Evinizde mezura yok ise bir ip veya kâğıt yardımı ile ölçü aldıktan sonra cetvel yardımıyla bilek ölçünüzü hesaplayabilirsiniz.

Küçük bilekli iseniz dikkat etmeniz gereken temel unsur, saat ve bileğinizin orantılı durup durmamasıdır. Bu uyumu yakalıyorsanız nihai stil hedeflerinize ulaştınız diyebiliriz. Yeni bir saat satın alırken her zaman göz önünde bulundurmanız gereken birkaç başlığı hatırlatalım;

  • Kasa çapı 40 mm’nin altında olmalıdır.
  • Saat, çok hantal görünümlü veya kalın olmamalıdır.
  • Kayış veya bilezik kısmı bilek boyutunuzla uyumlu olmalıdır.
  • Saatin büyük çerçeveler, butonlar veya daha büyük görünmesine neden olan diğer özellikleri gibi süslemeleri az olmalıdır.

En önemli faktör boyuttur. İdeal bir saat boyutu arıyorsanız mutlaka 40 mm’nin altındaki kasa büyüklüğünde bir saat almalısınız. Kasanın boyutu, o saatin bileğinizde nasıl görüneceğini belirlemek için en önemli unsur olacaktır.

Bileklerinizin nispeten kalın ama ellerinizin biraz ufak olması durumunda küçük kasa çapına sahip bir saat, ellerinizin daha büyük görünüp nispeten bileklerinizin orantılı bir boyutta gözükmesini sağlayacaktır.

Bir diğer önemli nokta ise saatin kalınlığıdır. Saatin ince olması bileğinizle çok daha uyumlu bir görüntüye sahip olmanızı sağlayacaktır. Sakın bu durum size feminen bir saati taktığınız hissini yaratmasın çünkü günümüzde birçok saat markası oldukça ince ve karizmatik saat modellerini erkekler için de üretmektedir. Belki ilk başlarda alıştığınız saat modeline göre garip bir his uyandırabilir ama inceliği ve uyumu sayesinde kalın saatleri takma isteği hiç geri gelmeyecek şekilde kaybolacaktır.

Dikkat etmeniz gereken üçüncü nokta, saatin kayışıdır. Düşük fiyatlı saatlerde genellikle standart kayışlar tercih edilmektedir. Bu sebeple alışveriş sonrasında yeni bir kayış alma ihtiyacınız doğabilir. Böyle bir durumda sade bir deri kayış veya düz metal kayışları öneriyoruz.

Değinmek istediğimiz son nokta ise saat tasarımı olacaktır. Saatler tasarımcısına ve markanın koleksiyonlarına bağlı olarak oldukça farklı çeşitlerde sunulabilir. Gösterişten ve fazla süslemelerden uzak olan saatler, bilek üzerinde daha zarif gözükürler. Cüretkar bir model yerine minimalist çizgilere sahip bir model sizi daha çok memnun edecektir.

Saat, herkesin vazgeçemediği yegane aksesuarlardan biridir. Kıyafetlerimizin vazgeçilmez tamamlayıcısı olan saatler doğru konulandırılmadıklarında uyumlu bir görünüm için önünüzde engeller çıkartabilir. Sizin için hazırladığımız bu kılavuz sayesinde artık basit birkaç hamle ile doğru modeli seçebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.